De juiste tegels kiezen voor jouw badkamer: een gids met handige tips

badkamer tegels

Badkamers zijn een essentieel onderdeel van ons huis, en de tegels die je kiest, spelen een cruciale rol bij het creëren van de gewenste sfeer. Of je nu bezig bent met een badkamerrenovatie of een compleet nieuwe badkamer ontwerpt, het selecteren van de juiste tegels is een belangrijke beslissing. In dit artikel delen we handige tips en richtlijnen om ervoor te zorgen dat je de perfecte tegels voor jouw badkamer kiest.

Tip: ben jij op zoek naar de juiste tegels voor jouw badkamer? Kom dan eens langs bij deze badkamerwinkels aan de Bossche Woonboulevard. In de badkamer showrooms kun je allerlei soorten tegels in het echt bekijken. Zo weet je precies hoe de tegel er in een badkamer uitziet.

Stel je budget vast

Voordat je begint met het zoeken naar tegels, is het belangrijk om je budget vast te stellen. Tegelprijzen variëren sterk, afhankelijk van het materiaal, de grootte en het merk. Door een duidelijk budget te hebben, kun je je keuzes beperken en voorkomen dat je verliefd wordt op tegels die buiten je financiële bereik liggen.

badkamer tegels

Overweeg het formaat

Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van kleine mozaïeken tot grote platen. Het formaat van de tegels kan de perceptie van de ruimte beïnvloeden. In kleinere badkamers kunnen grotere tegels helpen om de ruimte groter te laten lijken, terwijl mozaïektegels artistieke details toevoegen. Denk na over de visuele impact die je wilt bereiken en kies dienovereenkomstig.

Kies het juiste materiaal

Badkamertegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder keramiek, porselein, natuursteen en glas. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en onderhoudsvereisten. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, terwijl natuurstenen tegels een luxe uitstraling hebben maar meer zorg nodig hebben. Overweeg je levensstijl en de hoeveelheid onderhoud die je bereid bent te doen bij het kiezen van het materiaal.

badkamer tegels

Waterbestendigheid is cruciaal

Aangezien de badkamer een vochtige omgeving is, is het essentieel om tegels te kiezen die waterbestendig zijn. Porseleinen tegels zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor badkamers vanwege hun waterbestendigheid. Zorg ervoor dat de gekozen tegels goed bestand zijn tegen vocht om schimmelvorming en beschadiging te voorkomen.

Denk aan de veiligheid

Veiligheid mag nooit over het hoofd worden gezien, vooral in de badkamer waar de kans op uitglijden groter is. Kies voor tegels met een antislipoppervlak, vooral als je kinderen of ouderen in huis hebt. Er zijn veel stijlvolle opties beschikbaar die zowel veilig als esthetisch verantwoord zijn.

Speel met kleur en patroon

Tegels bieden een geweldige kans om persoonlijkheid aan je badkamer toe te voegen. Overweeg om te spelen met kleuren en patronen die passen bij de algemene esthetiek van je huis. Donkere tegels kunnen bijvoorbeeld warmte toevoegen, terwijl lichte tegels een gevoel van ruimte creëren. Combineer verschillende tinten en texturen voor een unieke uitstraling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *