De voordelen van een PVC tegel vloer

PVC tegel vloer

Er zijn veel verschillende vloeren die je kunt leggen in je woning. Een van de veelgekozen vloeren voor een interieur, is de PVC vloer. Het leggen van deze vloer brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Een van deze voordelen is dat je de vloer gemakkelijk zelf kunt leggen. Je kunt hier verschillende varianten voor gebruiken, waaronder de PVC tegel. In dit blog bericht willen we je graag de voordelen van de PVC tegel vloer vertellen! 

Veel verschillende keuzes 

Als je een PVC vloer in de woning gaat leggen, heb je veel verschillende keuzes. Allereerst heb je een grote keuze aan de verschillende kleuren en ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte of een donkere houtlook in de PVC vloer. Daarnaast heb je ook verschillende mogelijkheden in de vorm van het PVC. Kies je bijvoorbeeld voor de XL PVC tegel of ga je voor stroken PVC? De XL PVC tegels zijn erg gemakkelijk te leggen in een grotere ruimte, waardoor je veel minder tijd kwijt bent met het aanleggen van het PVC. 

PVC tegel vloer
Er zijn verschillende keuzes wat betreft het laten leggen van een PVC vloer

PVC werkt geluiddempend 

Een ander voordeel dat de PVC vloer met zich meebrengt is een geluiddempende werking. PVC is namelijk anders dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. De vloer is veel zachter. Dit zorgt ervoor dat als je eroverheen loopt, de vloer geen grote geluiden maakt. Als je bijvoorbeeld in de avond thuis komt, wordt niet heel het huis wakker als je over de vloer heen loopt. Ook is het fijn voor als je in een tussenwoning woont. Je buren horen je dan niet over de vloer heen lopen! 

Vloerverwarming is perfect onder een PVC vloer 

Ben je van plan om vloerverwarming te installeren onder de vloer? Dan is PVC een perfecte keuze. PVC is namelijk een zeer dun materiaal. Hierdoor is het voor de warmte erg gemakkelijk om er doorheen te komen. In vergelijking met andere type vloeren, zoals hout of laminaat, is vloerverwarming onder een PVC vloer veel efficiĆ«nter. Dit zorgt direct voor een vermindering van de kosten op de energierekening. 

Een PVC tegel vloer gaan extreem lang mee 

Tot slot is een PVC tegel vloer een uitstekende keuze als je voor een duurzame vloer wilt kiezen. Het PVC is namelijk enorm sterk. Hierdoor gaat de vloer erg lang mee. De vloer is ook nog eens erg goed bestand tegen krassen. De vloer zal dus niet zo snel beschadigen. Krijg je het echter toch voor elkaar om schade aan de vloer te doen? Dan kun je gemakkelijk een PVC tegel verwisselen met een nieuwe tegel. Op deze manier hoef je niet heel de vloer te slopen, maar hoef je alleen maar een tegel te vervangen. 

1 gedachte over “De voordelen van een PVC tegel vloer”

  1. Pingback: Tips en tricks voor tegels verwijderen - Tegelhoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *