Deze mensen moeten absoluut weten van jouw verhuizing 

Deze mensen moeten absoluut weten van jouw verhuizing 

Er komt ontzettend veel kijken bij een verhuizing. Naast het overbrengen van je spullen en het klussen in je nieuwe huis, zijn er ook een aantal mensen en instanties die op de hoogte gesteld moeten worden van je verhuizing. Misschien heb je jaren in je oude huis gewoond en weet je echt niet meer bij welke instanties je adres in het systeem staat. We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dus we zetten ze in dit artikel even voor je op een rijtje. Dit is een verhuizen checklist met alle mensen en instanties die het nieuws van jouw verhuizing niet mogen missen! 

Licht de gemeente in 

Het is ontzettend belangrijk dat je je op tijd inschrijft bij je nieuwe gemeente en uitschrijft bij je oude gemeente. Het liefste doe je dit vier weken voor je verhuizing. In sommige gevallen kan iemand zich online inschrijven bij een gemeente, maar vaak vragen ze je om even langs te komen. Wanneer je je niet inschrijft in de nieuwe gemeente, kun je geen gebruik maken van bepaalde gemeentelijke voorzieningen en loop je correspondentie met gemeentelijke instanties ook mis. Iedereen is bij wet verplicht zich in te schrijven bij de gemeente en er staan hoge boetes op wanneer ze erachter komen dat je het niet gedaan hebt. 

Zoek naar nieuwe zorginstellingen 

Wanneer je ziek bent of iets anders mankeert, wil je direct gebruik kunnen maken van de zorg en niet eerst door allerlei administratie heen moeten. Zorg daarom dat je op tijd je verhuizing doorgeeft aan huisarts, tandarts en apotheek en dat je al voor je verhuizing ingeschreven staat bij een nieuwe. Als er nog andere zorgverleners bestaan waar je regelmatig naartoe gaat (een psycholoog of fysiotherapeut bijvoorbeeld), oriënteer je dan vast op een nieuwe. Veel mensen zijn extreem gehecht aan hun vaste zorgverleners en vinden het spannend om bijvoorbeeld een nieuwe huisarts uit te zoeken. Vraag rond bij buurtbewoners of lees reviews op Google om zorginstellingen en zorgverleners te vinden die bij jou passen. 

Deze mensen moeten absoluut weten van jouw verhuizing 

Stel bij al je abonnementen een nieuw adres in 

Geef bij al je abonnementen je verhuizing door. In sommige gevallen kan je je gas/water/licht meenemen naar je nieuwe huis, maar soms moet je een nieuw contract afsluiten. Bel de aanbieder van jouw gas- en energiecontract en leg de situatie uit.  Stel je provider op de hoogte en eventueel de krant of het weekblad waar je op geabonneerd bent. Zo komt al jouw post en correspondentie met instanties allemaal in de juiste brievenbus terecht. 

Verander je adres op webshops 

Ten slotte: wijzig je adres bij webshops waar je vaak koopt en dus een account hebt. Wanneer je een account koopt hoef je bij een bestelling je adres niet meer in te voeren, maar als het oude adres nog ingesteld is, is dat ook waar de bestellingen naartoe komen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Het zou kunnen dat er nog andere bedrijven zijn bij wie jouw adres in het systeem staat. Het is niet zo heel erg als je dat even niet meer weet. Hier kom je vanzelf wel achter. Het belangrijkst is in ieder geval dat je ingeschreven staat bij de juiste gemeente en dat je direct toegang hebt tot zorgverlening. 

Deze mensen moeten absoluut weten van jouw verhuizing 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *