Het aanrechtblad tegelen? Ja dat kan!

Tegels op je aanrecht leggen

Als je een keuken hebt dan wil je wel dat alles bij elkaar past, je zou er dan voor kunnen kiezen voor het aanrechtblad tegelen maar kan dat überhaupt wel? Het is het mooiste als je aanrechtblad en je muur bij elkaar aansluiten en overlopen maar voordat je dat beslist is het wel goed om te weten of het wel kan en mag. Het is belangrijk dat je dat goed van tevoren uitzoekt voordat je gaat beginnen met het aanrechtblad tegelen.

Mag je het aanrechtblad tegelen?

Om een antwoord te geven op de vraag mag je het aanrechtblad tegen is het antwoord ja maar je kunt niet iedere tegel op het aanrechtblad leggen. Het gaat om bepaalde harde tegels die ook een dikte hebben die op het aanrechtblad gelegd mogen worden. Je kunt dus niet naar de eerste de beste winkel gaan om tegels te halen die je vervolgens op je aanrechtblad legt.

Dit is waarom het betegelen van je aanrecht mooi is

Hoe werkt een aanrechtblad tegelen?

Ga voor jezelf goed na hoe het werkt en of je het zelf wel aan durft om het aanrechtblad te gaan betegelen. Je wilt niet de fout in gaan en dat het niet lukt, dat zou zonde zijn want dan moet je alles eraf halen en weer helemaal opnieuw gaan beginnen, of alsnog ervoor kiezen dat iemand het voor je komt doen. Het is niet zo dat je net als of een vloer dezelfde stappen kunt maken als wanneer je een aanrechtblad gaat betegelen. Je moet andere stappen en spullen nemen zodat je aanrechtblad er mooi uit komt te zien.

Wat voor tegels moeten er op een aanrechtblad?

De tegel die je wel op een aanrechtblad kunt tegelen zijn bijvoorbeeld glas, porselein of keramiek. Deze kunnen tegen de werkzaamheden die je in de keuken verricht en zullen daar dan ook niet door beschadigd raken. Het zou zonde zijn als je de verkeerde tegels erop tegelt en dat je daardoor al snel met beschadigde tegels komt te zitten. Dat kun je dan beter voorkomen door gelijk de goede tegels aan te schaffen.

Soorten tegels voor je aanrecht

Laat je het doorlopen?

Je kunt ervoor kiezen dat je dezelfde tegels op je aanrechtblad doet als dat je op de muur hebt. Op die manier wordt het 1 geheel en loopt het mooi door maar je kunt er ook voor kiezen om dat niet te doen. Dan kun je een ander soort tegel op je muur nemen dan dat je op je aanrechtblad hebt getegeld. Neem eens wat opties voor jezelf door en kijk wat je graag zou willen, tenslotte is het jouw keuken en moet jij er tijd in door brengen.

Zelf doen of een vakman laten komen?

Een aanrechtblad tegelen is wel iets anders dan een vloer of muur tegelen, het is goed dat van tevoren te beseffen. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden zoals dat er snel water op komt of dat er hitte op de tegels terecht kan komen. Om die reden moeten de tegels goed gelegd worden anders kunnen ze barsten.

aanrechtblad betegelen

2 gedachten over “Het aanrechtblad tegelen? Ja dat kan!”

  1. Pingback: Keuken tegels laten zetten of zelf doen? - Tegelhoek

  2. Pingback: Tegels in de keuken kies je zo – Klussen Gids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *