Hoe snijd je de tegels het gemakkelijkst?

Vloertegels snijden en leggen

Een tegelvloer leggen kan een leuke klus zijn maar het kan ook een lastige klus zijn zonder de juiste middelen. Een tegel snijden tips wat je goed zou kunnen gaan helpen is een tegelsnijder, je maakt het jezelf daarmee een stuk makkelijker.  Het laatste wat je wilt is met veel gebroken tegels zitten omdat je het tegels snijden verkeerd hebt aangepakt. Kijk eerst eens goed naar wat er allemaal te koop is om de klus van tegels snijden en leggen makkelijker te maken.

Welke tegel snijden tips?

Welke het makkelijkste is dat verschilt helemaal van persoon tot persoon, het kan zijn dat jij er eentje fijn vindt waarvan een ander vindt dat het helemaal niet fijn is. Het is een kwestie van uitproberen welke in de smaak valt en welke voor jou goed werkt. Het hangt ook weer van de tegel af welke je er het beste voor kunt gebruiken want sommige snijders kunnen ook splinters geven en dat is natuurlijk zonde van de tegel. Je wilt de vloer wel mooi en glad hebben zodat je er nog lang van kunt blijven genieten.

Tegels snijden doe je zo

Wat is er aan hulp te vinden?

Als je rond gaat kijken dan is er genoeg te vinden wat je zou kunnen helpen bij het snijden van de tegels. Zo heb je tegelsnijders die je met de hand bediend of je hebt tegelsnijders die elektrisch zijn, welke jij wilt gebruiken dat ligt aan wat je zelf denkt dat je fijn vindt om de tegels mee te snijden. Als je weinig ervaring hebt is een elektrische tegelsnijder misschien wel iets te zwaar en kun je beter eentje nemen die je met de hand bediend. Naast tegelsnijders zijn er ook tegelknippers te koop, misschien is dat een veilige optie als je helemaal onervaren bent.

Hulp voor tegels leggen

Laat je informeren

Het kan zijn dat je geen idee hebt wat je kunt gebruiken en wat je ermee kunt doen. Je kunt je laten informeren of je kunt zelf informatie zoeken over wat je het beste kunt nemen om de tegels op een goede manier te tegel snijden tips. Als je eenmaal bezig bent met de vloer leggen en je komt erachter dat je niet genoeg informatie hebt kun je veel kostbare tijd verliezen en dat is jammer omdat het zo langer duurt voordat je klaar bent met de vloer leggen.

Tegels door iemand laten leggen

Zelf aanschaffen of huren

Als je voor 1 keer een tegelvloer gaat leggen dan is het aanschaffen van een tegelsnijder misschien wel zonde geld en is het beter om er eentje te huren. Je bent dan goedkoper uit dan wanneer je er eentje koopt en kunt hem weer terugbrengen wanneer je klaar bent. Het is natuurlijk altijd mogelijk om er zelf eentje te kopen, er zijn er heel veel te vinden en het is dan ook goed als je eerst goed kijkt voordat je er eentje aan schaft. Een miskoop zou zonde zijn omdat je er pas achter komt als je al met de vloer leggen bezig bent.

2 gedachten over “Hoe snijd je de tegels het gemakkelijkst?”

  1. Pingback: Zelf tegels leggen? Lees dit stappenplan  - Tegelhoek

  2. Pingback: Kun je over tegels heen tegelen? - Tegelhoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *