Je huis goed verzekeren: hoe doe je dat precies?

Of je nu een huis huurt, of wanneer je er een gekocht hebt: het is belangrijk dat je je woning goed verzekerd. Zonder verzekering loop je grote risico’s en dat zou je niet moeten willen. Een Univé woonverzekering afsluiten is gelukkig een fluitje van een cent. Met een paar klikken op je muis kun je zelf online je polis afsluiten en daarmee ban je in een klap heel veel risico’s uit je leven. Je hebt dan een vangnet dat je kunt gebruiken op het moment dat het allemaal even tegenzit. In dit artikel laten we je zien hoe je snel tot een passende polis komt.

Hoe weet je welke verzekeringen je allemaal nodig hebt?

Een woonverzekering is eigenlijk niet een verzekering, maar een combinatie van polissen. Zo vallen bijvoorbeeld de inboedel- en de opstalverzekering beide onder deze polis. Of je beide ook echt nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Dat zit zo. Je verzekeraar maakt namelijk onderscheid tussen de spullen die in je huis staan en de woning zelf. Dat heeft te maken met het feit dat niet iedereen de eigenaar is van de woning waarin hij of zij woont.

Vandaar dat je als huurder bijvoorbeeld genoeg hebt aan een inboedelverzekering. Met dit pakket kun je je spullen verzekeren. Heb je echter een huis gekocht, dan moet je kijken naar het afsluiten opstalverzekering bij Univé. Zo voorkom je dat je jezelf oververzekert of juist onderverzekert. Beide hebben als gevolg dat je dekking niet optimaal is en dat wil je niet.

Een goede inboedelverzekering kan altijd uit; sluit hem af

Een inboedelverzekering dekt alle schade die ontstaan kan zijn aan je spullen. Je hebt het misschien niet in de gaten, maar in je huis staan heel veel spullen die een hoge gezamenlijke waarde hebben. Denk daarom ook niet dat je zelf wel genoeg geld achter de hand hebt om schade te herstellen. Het gaat er namelijk niet om of je een van deze spullen kunt vervangen, maar ook om de vraag of je in staat bent om alles in één keer te vervangen.

Voor de meeste mensen geldt dat ze dit niet kunnen. Vandaar dat een inboedelverzekering van groot belang is. Bovendien biedt deze polis dekking bij meer dan alleen schade aan je spullen. Zo ben je bijvoorbeeld ook gedekt tegen schade als gevolg van cybercrime. Dat kan je heel veel schade opleveren want cybercriminelen kunnen je hele rekening plunderen of je computer gijzelen. In zo’n geval kun je gelijk contact opnemen met je verzekeraar voor hulp.

De opstalverzekering is een essentiële verzekering voor je huis

Als je een huis gekocht hebt, dan moet je nooit vergeten om een opstalverzekering af te sluiten. Met deze polis kun je schade herstellen die ontstaan is aan je woning. Stel dat er bijvoorbeeld brand in je huis uitbreekt. Je zult zien dat dan niet alleen je spullen beschadigd raken, maar dat je woning zelf ook de nodige schade oploopt. Juist de schade aan je woning is vaak heel duur om te herstellen. Vandaar dat een opstalverzekering altijd uitkomst biedt.

Je kunt met behulp van je verzekering de woning laten schoonmaken en hem vervolgens weer in oude staat terugbrengen. Dat kan je heel veel geld schelen, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de moeite en energie die zo’n polis je bespaart. Regel het dus. Je kunt dit doen via de site van je verzekeraar. Daar kun je je polis samenstellen, je premie berekenen en wanneer je het perfecte pakket gevonden hebt, sluit je het gelijk af. Een kind kan de was doen. Regel je zaakjes daarom vandaag nog zodat je veel minder risico’s loopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *