Keuken tegels laten zetten of zelf doen?

Tegels plaatsen in de keuken

Je wilt nieuwe tegels in je keuken en je twijfelt eraan of je het zelf gaat doen of dat je het laat doen door iemand in te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen en het is voor jezelf goed om die te overwegen voordat je beslist wat je doet. Als je het zelf gaat doen dan bespaar je geld maar als je het door iemand anders laat doen dan heb je er zelf geen omkijken en dat is ook wel fijn. Keuken tegels laten zetten of ga je ervoor en ga je het toch liever zelf doen?

Voordelen zelf doen

Als je ervoor kiest om het zelf te gaan doen dan zitten daar natuurlijk voor- en nadelen aan. Als je zelf de keuken tegels gaat zetten dan komt er een hoop bij kijken zoals dat je de spullen in huis moet hebben maar ook dat er veel tijd in gaat zitten. Als je onervaren bent kan het helemaal een klus gaan worden doordat je in het begin misschien de handigheid er nog niet in hebt. Wat wel een groot voordeel is als je het zelf doet is dat je extra trots op het eindresultaat zult zijn.

Tegels laten plaatsen in de keuken

Keuken tegels laten zetten door iemand in te huren

Kies je voor om keuken tegels laten zetten door iemand dan is het grootste voordeel natuurlijk dat je zelf niets hoef te doen en dat je kunt wachten tot de keuken tegels klaar zijn. Je kunt dan je eigen ding doen terwijl je keuken voor jou betegeld wordt. Een nadeel is dat het geld kost en dat is zonde maar je weet daarna wel zeker dat je keuken goed is betegeld, en dat je er nog jaren van kunt genieten en dat is toch ook wel waard. 

Keuken tegels laten plaatsen

Wel of niet de spullen

Als je de spullen allemaal hebt die je nodig hebt om zelf de keuken tegels te zetten dan maakt dat het al makkelijker dan wanneer je niets ervoor hebt. Als jij alle spullen nog moet kopen voor het zetten van tegels dan ben je misschien nog wel meer kwijt dan wanneer je de keuken tegels laat zetten door iemand die je inhuurt. Het is goed om de voor-en nadelen af te wegen voordat je beslist. Je wilt niet dat je er zelf aan bent begonnen en dat het achteraf toch niets is en je alsnog iemand in moet huren.

Voordelen van zelf tegels plaatsen

Het kan lastig zijn in het begin

Het kan zijn dat je eraan begonnen bent maar dat jij je hebt vergist in hoeveel werk het is maar geef niet op. Als jij jezelf goed hebt ingelezen en weet wat je moet doen dan is het begin misschien even moeilijk maar het komt goed als je verder komt. Als jij de moed verliest en opgeeft dan gaat het je zeker niet meer lukken om de keuken te betegelen. Natuurlijk kun je als het echt niet lukt altijd nog iemand inhuren die voor jou dan verder de keuken af maakt.

1 gedachte over “Keuken tegels laten zetten of zelf doen?”

  1. Pingback: Toilet helemaal betegelen of toch niet?  - Tegelhoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *