Kies je voor tegels of vloeren?

Kies je voor tegels of vloeren? Dat is natuurlijk een lastige vraag. Beide hebben verschillende voor en nadelen en functies. Het is dus net welke eisen jij hebt en welke functie de tegel of vloer moet hebben. Wij bespreken in dit blogartikel de voor en nadelen van tegels aangezien wij tegels verkopen. Zo helpen we je alvast een eindje op weg bij jou keuze.

Voordelen van tegels:
 1. Tegels zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. De tegels geleiden de warmte heel goed wat in de winter natuurlijk heerlijk is!
 2. In de zomer zijn tegels juist weer heel koel. Wat ideaal is in de zomer om je voetjes even af te koelen.
 3. Tegels zijn kras en stootbestendig in de meeste gevallen. Je kan iets laten vallen en er komt meestal geen krasje op. Daarom gaan de tegels ook langer mee en zijn ideaal voor kinderen of huisdieren.
 4. Tegels zijn makkelijk in onderhoud. Ze zijn goed schoon te maken dus. Er kan namelijk ook geen stof tussen de naden komen.
 5. Door de kiezen van een grote tegel in jouw woonkamer oogt het groter. Perfect voor een kleine ruimte om deze groter te laten lijken.
Nadelen van tegels:
 1. De tegels kunnen glad zijn, voorals als er water op komt. Er zijn veel tegels die een anti slip hebben dus niet schrikken. Maar let daarbij wel op mocht je tegels willen aanschaffen.
 2. Tegels kunnen er kil en saai uit zien. Gelukkig is er veel keuze in vloertegels waarbij er ook een hele collectie is met verschillende patronen en kleuren. Je kan bijvoorbeeld voor een warme tint gaan om de kilheid te voorkomen. Wil je juist wel een kille tegel om een industriƫle wooninrichting zou je kunnen gaan voor een betonnen tegel. Je kan je huis dus net zo inrichten hoe je zelf wilt.
 3. Tegels zijn wel wat moeilijker om te verwijderen. Dus als je wilt over gaan op een andere vloer is het handig om hier rekening mee te houden.

3 gedachten over “Kies je voor tegels of vloeren?”

 1. Pingback: Inspiratie nodig voor je nieuwe vloer? Lees deze tips - Tegelhoek

 2. Pingback: Het aanrechtblad tegelen? Ja dat kan! - Tegelhoek

 3. Pingback: Wat is de beste voegbreedte bij vloertegels?  - Tegelhoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *