Kun je over tegels heen tegelen?

Kan je tegels over tegels plaatsen

Je hebt besloten om een nieuwe vloer te gaan leggen en dan ineens kom je tot het besef dat je al een tegelvloer hebt liggen, wat moet je nu doen? De tegels eruit halen is een hele klus, ook omdat je daarna de vloer eerst weer egaal moet maken voordat je de tegels kunt gaan leggen. Het makkelijkste dan is als je de bestaande vloer laat liggen en de tegels eroverheen legt. Je kunt niet zomaar de tegels eroverheen leggen, daarvoor moet je wel de juiste werkwijze aanhouden voor een mooi resultaat.

Tegelen over tegels heen

Tegelen over tegels heen is mogelijk, maar je kunt het er niet zomaar op gaan neer leggen want dan ligt het los en dat gaat op den duur fout. Als je wilt gaan tegelen over tegels heen moet je ervoor zorgen dat je precies weet wat je moet doen zodat je de juiste stappen zet en de vloer tiptop komt te liggen. Je wilt niet dat de vloer niet glad genoeg ligt en je daardoor een bobbel of kuil in je nieuwe vloer hebt zitten. Om de vloer glad en strak te laten liggen moet je een paar stappen volgen waardoor het wel mooi en strak komt te liggen.

Tegel op tegel leggen

Welke stappen moet je volgen voor een gladde vloer?

Kijk of dat de huidige vloer wel het goede draagvermogen aan kan, stel dat het niet zo is dan kan de tegelvloer eronder barsten en dan beschadigd de nieuwe vloer ook. Als je een mooie en gladde vloer wilt hebben dan moet je er als eerste voor zorgen dat je alle viezigheid en stof van de huidige vloer af haalt. Als er viezigheid op de vloer zit dan hecht de lijm van de nieuwe tegelvloer niet goed en dat kan ervoor zorgen dat de nieuwe vloer op den duur beschadigd. 

Plaatsen van tegels

Welke middelen gebruik je als je gaat tegelen over tegels heen?

Gelukkig is het makkelijker als je over tegels heen gaat tegelen omdat de vloer dan al glad is en je die niet hoeft te egaliseren.  Dat scheelt je al veel tijd en voorbereiding waardoor je sneller over kunt gaan tot het tegelen zelf. Je hebt niet veel nodig om een tegelvloer te leggen, je hebt bijvoorbeeld voorstrijk, tegellijm en natuurlijk de tegels zelf nodig. Het beste wat je kunt doen is zorgen dat je alles al in huis hebt voordat je aan de klus begint, als je iets niet gekocht hebt en nog moet halen dan kost je dat veel tijd.

Tegelen over tegels

Volg het stappenplan

Het is belangrijk dat je een stappenplan hebt en je ook daaraan houdt. Als je namelijk een stap niet goed doet dan hecht je vloer niet goed en heb je kans dat hij beschadigd raakt. Een beschadigde vloer zou natuurlijk heel jammer zijn omdat je het dan weer opnieuw moet gaan leggen. Maak voor jezelf dus een goed stappenplan zodat je van tevoren precies weet wat je moet doen en welke stap de volgende gaat zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *