Plavuizen over plavuizen, kan dat?

Zo moet je plavuizen over plavuizen

Als je een nieuwe vloer wilt gaan leggen dan komt er veel bij kijken. Als je al een vloer hebt liggen dan zal je die vaak eruit halen voordat je een nieuwe vloer erin legt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al een plavuizen vloer hebt liggen en het veel gedoe is om die eruit te halen waardoor je eroverheen wilt gaan leggen. Dan komt natuurlijk de brandende vraag of plavuizen over plavuizen √ľberhaupt wel gelegd kunnen worden.

Waarom plavuizen over plavuizen leggen handig is

Als je hebt besloten dat je een nieuwe vloer gaat leggen met plavuizen dan ga je een stappenplan maken. Je wilt natuurlijk dat je niet te veel werk krijgt aan het verwijderen van de oude vloer. Als je al plavuizen hebt liggen dan kan het eruit halen van die vloer een hele klus zijn. Je moet hem eruit hakken en dat is niet nodig want je kunt er ook gewoon nieuwe plavuizen overheen tegelen met de juiste stappen.

Kan je plavuizen over plavuizen?

Kun je plavuizen over plavuizen leggen?

Of je plavuizen over plavuizen kunt leggen, het antwoord is ja dat kan. Je kunt het er niet zomaar op leggen, je moet wel een paar handelingen doen voordat je de plavuizen op plavuizen kunt leggen. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je weet wat je moet doen voordat je eraan begint om ervoor te zorgen dat er geen fouten worden gemaakt. Het laatste wat je wilt is overnieuw beginnen.

Voorbereiden om plavuizen te leggen

Als je hebt besloten om de plavuizen te laten liggen en de nieuwe plavuizen erover heen te gaan leggen is het belangrijk dat je weet wat je moet doen. Zorg ervoor dat de plavuizen vloer die er al ligt goed schoon is en helemaal vrij van stof of andere dingen. Als je dat hebt gedaan kun je daarna gaan beginnen aan het voorstrijken van de vloer. Voordat je de tegels daadwerkelijk op de vloer kunt leggen doe je er flexibele tegellijm op zodat het goed en stevig vast komt te zitten.

Voorbereiding van plavuizen

Wat heb je nodig om plavuizen op plavuizen te leggen?

Om plavuizen te gaan leggen op een plavuizen vloer heb je wel wat spulletjes nodig. Zo heb je als eerste spullen nodig om de vloer goed schoon en droog te maken. Je hebt natuurlijk ook nog de spullen nodig waarmee je de vloer gaat leggen zoals een spatel en voorstrijk. Het belangrijkste is natuurlijk de plavuizen zelf, zorg dat je er genoeg van in huis hebt zodat je niets tekortkomt.

Is plavuizen leggen moeilijk?

Op zich is het leggen van een plavuizen vloer niet heel moeilijk als je weet wat je moet doen. Als je niet weet welke stappen je moet zetten kun je het beter aan een professional over laten die wel weet wat hij moet doen zodat de vloer mooi strak en gelijkligt. Een vloer die niet mooi ligt is een doorn in het oog en is iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen.

Dit heb je nodig om plavuizen op plavuizen te leggen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *