Tips en tricks voor tegels verwijderen

tegels verwijderen

Het is belangrijk om te weten hoe je de oude tegels verwijdert wanneer je nieuwe tegels op de vloer of wanden wilt plaatsen. Het is fijn om te weten hoe je dit moet aanpakken. Zo kan je het zelf doen. Dit kan je veel geld schelen. Anders moet je een specialist inschakelen. Bestel in ieder geval een bouwafval container op ParidonContainers.nl. Zo maak je deze lastige klus alvast gemakkelijker.

1. Algemene tips

Het is belangrijk om gelijmde tegels goed los te wrikken of tikken. Dit doe je met een hamer en beitel om de tegel in één keer los te krijgen. Een simpele tik is vaak al voldoende. Heb je tegels in specie? Dan is een kangohamer de beste optie. Je kan de tegels stukje voor stukje loshakken met dit gereedschap. Maak alles goed schoon voor je nieuwe tegels gaat plaatsen. Zorg dat je persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt. Een veiligheidsbril, masker en werkhandschoenen zijn essentieel. 

2. De vloer verwijderen

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken. Dat geldt voor de hamer, de beitel, maar ook voor een container huren. Zo kan je de tegels op een goede manier verwijderen. Je kan simpel plavuizen verwijderen met een breekhamer. Je moet de tegel dan eerst breken. Dit zorgt wel voor meer rommel zoals stof en lijmresten.

Tip: Ga jij verbouwen in de omgeving van Hilversum? Dan kun je voordelig en gemakkelijk een container huren in Hilversum via ParidonContainers.nl. Zo kun je de verwijderde tegels en ander sloopafval direct afvoeren. Ideaal!

3. Het legplan

Het is ook slim om te kijken hoe het oude legplan eigenlijk in elkaar zit. Is dit met lijm of met specie gedaan? Dit speelt namelijk een grote rol hierin. Tegels die gelijmd zijn maak je los met een brede beitel en een hamer om ze los te tikken. Tegels in specie kan je beter met een sloophamer aanpakken. Ook een boorhamer met beitel kan werken. Zo kan je de tegels relatief makkelijk los tikken. Let op het stof dat vrijkomt. Een masker dragen is essentieel dan.

Het controleren van het legplan is belangrijk

4. Het verwijderen van tegellijm

Het is belangrijk om de lijmresten en het stof op te ruimen voor je nieuwe tegels plaatst. Je doet dat met vloerlijmverwijderaar. Je kan ook zout- of fosforzuur gebruiken. Je kan de vloer egaal maken met een laagje cement.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *