Toilet helemaal betegelen of toch niet? 

toilet laten verbouwen

Als jij je toilet gaat verbouwen dan kom je voor een heleboel vragen te staan wat je wel of niet wilt gaan plaatsen. Van tevoren maak je daarom vaak een schets van wat je wel wilt gaan doen zodat je toilet eruit komt te zien zoals jij dat wilt. Ook komt er de vraag, toilet helemaal betegelen of niet en dat kan best een lastige vraag zijn om te beantwoorden. Aan beide zitten voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden. 

Ga jij je toilet helemaal betegelen of niet? 

Je gaat je toilet verbouwen en komt met de belangrijke vraag te zitten, toilet helemaal betegelen of niet? Je kunt ervoor kiezen dat jij je toilet helemaal betegelt, half betegelt of helemaal niet betegelt. Welke optie je kies ligt natuurlijk aan de plannen die jij met je toilet hebt en waar jouw smaak ligt. Er zijn veel verschillende ideeën over hoe jij de muren van je toilet kan inrichten. 

toilet betegelen

Voordelen toilet helemaal betegelen 

Het grootste voordeel van je toilet helemaal betegelen is dat het heel erg makkelijk schoon te maken is. In een toilet wil je dat het goed schoon is dus dat is een punt die je zeker mee moet nemen. Tegels zijn een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld behang, dat is ook de reden dat er in een toilet tegels worden geplaatst. Een ander voordeel van tegels in je toilet is dat het water afstoot en je het daardoor geen last kunt krijgen van vochtplekken op je muren. 

Voordelen toilet niet betegelen 

Het voordeel dat je hebt als je ervoor kiest om je toilet niet te betegelen is dat je meer keuzes krijgt. Als je ervoor kiest om jouw muren te verven dan zijn er al een stuk meer kleuren dan wanneer je ervoor kiest om het te betegelen. Een nadeel van geen tegels in het toilet is dat het bijna niet schoon te maken is, behang neemt juist vocht op terwijl tegels het vocht af stoten. Om hygiënische redenen worden er eigenlijk standaard al tegels in een toilet geplaatst. 

Toilet betegelen

Voordelen toilet deels betegelen 

Als je er echt niet uit komt wat je wilt kun je ook nog kiezen om je toilet deels te betegelen, je hebt dan van beide een beetje. De onderkant kun je dan betegelen en de bovenkant bijvoorbeeld niet. Hoe je dat gaat aanpakken is helemaal aan jezelf want het gaat erom wat jij mooi vindt om te zien. Als je de onderkant hebt betegeld kun je de rest bijvoorbeeld verven in een kleur die je mooi vindt. 

Zelf doen of laten doen? 

Je kunt ervoor kiezen om je toilet zelf te betegelen of dit aan iemand over te laten die erin is gespecialiseerd. Als je zelf niet kunt tegelen dan kun je dat het beste aan een expert over laten omdat je anders geen mooi resultaat krijgt. Het is de bedoeling dat je rustig op het toilet kunt zitten zonder dat jij je hoeft te irriteren aan een tegeltje dat scheef zit.  

Toilet volledig betegelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *