Wat is de beste voegbreedte bij vloertegels? 

Bepalen voegafstand

Je hebt de vloer uitgekozen, je hebt alles gehaald wat je nodig hebt maar je zit toch nog met een paar vragen. Het makkelijkste is als je die vragen beantwoord hebt voordat je aan de slag gaat met het betegelen van je nieuwe vloer. Een belangrijke vraag die je beantwoord moet hebben is wat de voegbreedte vloertegels is. Als je te klein doet is het niet mooi maar als je het te groot doet ook niet. 

Wat is voegbreedte vloertegels? 

Voegbreedte vloertegels is de afstand tussen de tegels, die worden gevoegd met voegmiddel waardoor ze niet meer kunnen verschuiven bijvoorbeeld. De reden dat het wordt gevoegd is om oneffenheden of verschillende maten te vullen maar ook om ervoor te zorgen dat er geen vuil of andere spulletjes tussen de voegen kunnen komen. Wat voor kleur voegmiddel je gebruikt hangt af van de kleur die je mooi vindt en welke kleur tegels op je vloer komen. 

Voegbreedte vloertegels

Welke voegbreedte vloertegels? 

Welke voegbreedte je gaat nemen hangt van een paar dingen af, als eerste moet je kijken naar de grootte van je tegels. Waar het ook vanaf hangt is van de soort tegels die je hebt, soms heeft de ene tegel wat meer millimeter nodig de andere tegel. Over het algemeen zal het niet meer zijn dan een paar millimeter tussen de tegels. De meest gebruikte maten die worden gebruikt voor een voeg is tussen de 3 en 5 millimeter. 

Wat is voegmiddel? 

Voegmiddel is eigenlijk plat gezegd cement en water waardoor de tegels vast komen te liggen en er geen viezigheid meer tussen kan komen. Het is wel belangrijk dat je het niet te dun mix omdat het dan heel lang duurt voordat de vloer is gedroogd en je er dus niet overheen mag lopen. Dit kan lastig zijn als je al leeft in de kamer waar de vloer wordt gelegd. Dan wil je graag dat je er snel overheen kunt lopen en geen dagen hoeft te wachten. 

Hulpmiddelen voor voegen

Hulpmiddelen bij het bepalen van de voeg afstand 

Met al die millimeters zou je bang zijn dat je alles op moet gaan meten maar dat is nergens voor nodig. Er zijn gelukkig hulpmiddelen die je kunt gebruiken zodat je overal dezelfde en de juiste afstand tussen de tegels kunt houden. Je hoeft dan niet bang te zijn dat er een tegel scheef komt te liggen of dichterbij ligt dan een andere. Een voorbeeld van een hulpmiddel zijn tegelkruisjes, die stop je tussen de tegels en dan ben je er zeker van dat de afstand overal hetzelfde is. 

Kun je wel wat hulp gebruiken? 

Het kan natuurlijk zijn dat je wel wat hulp kunt gebruiken, gelukkig is er veel te vinden op het internet en anders kun je altijd nog iemand inhuren. Je wilt je nieuwe tegelvloer wel mooi in de kamer hebben liggen zodat je nog lang kunt genieten van je vloer. Het zou zonde zijn als het scheef ligt of al snel beschadigd raakt, dat wil je natuurlijk zien te voorkomen. 

Kleuren voegmidden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *