Wat is een keramische tegel?

Vloertegel

Er zijn zoveel soorten tegels dat je misschien niet eens meer weet wat je allemaal hebt gezien. Bij het uitkiezen van een tegel weet je soms niet wat je nu wel of niet waar kan plaatsen. Ga je de badkamer verbouwen of de keuken? Een keramische tegel is voor zowel binnen als buiten een goede optie maar wat is een keramische tegel?

Een keramische tegel

Wat is een keramische tegel, zoals het woord het al zegt zijn keramische tegels gemaakt van keramiek. Eigenlijk is het een heel simpel woord voor allemaal gebakken laagjes klei waardoor het een hele stevige tegel is geworden. Voor zowel binnen als buiten zijn er keramische tegels verkrijgbaar in veel soorten en maten. Je kunt ze zelfs laten glazuren zodat ze een extra glimmend laagje krijgen en daardoor ook extra vuil afstoten.

Keramische tegels voordelen

Waarom kiezen voor keramische tegels buiten

Een groot voordeel van keramische tegels is dat ze heel hard zijn en uit meerdere laagjes zijn gebakken. Als er een laagje scheurt zal het daar ook bij blijven en zal de tegel niet meer verder gaan scheuren. Wat ook nog eens een groot voordeel is, de tegels stoten water bijna helemaal van zich af. Op deze manier blijft er geen water in de tuin liggen maar loopt het weg van de tegels af in plaats van dat het in de tegels trekt.

Keramische tegels binnen

Bij de vraag wat is een keramische tegel ben je er vast ook achter gekomen dat ze heel goed zowel binnen als buiten gelegd kunnen worden. Ze zijn er in veel soorten en maten waardoor er altijd wel een perfecte tegel voor jouw badkamer, keuken of kamer bij zit. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee waardoor je voorlopig geen omkijken hebt naar weer een nieuwe vloer uitzoeken en laten leggen.

Keramische tegels binnen

Nadelen van keramische tegels

Er zitten niet alleen maar voordelen aan keramische tegels, er zitten helaas ook nadelen ook maar die zijn zeker het overwegen waard. Een nadeel is dat een keramische tegel best prijzig is om aan te schaffen, gelukkig gaat het dan ook lange tijd mee dus je hebt wel waar voor je geld. Normaal als je tegels buiten legt dan leg je ze op zand, dat kan niet met keramische tegels want die moeten op split worden gelegd, wat ook weer duurder is in aanschaf dan zand. Door dat alles kan de prijs flink oplopen en dat kan best schrikken zijn maar je bent dan wel voor een tal jaar klaar.

De sterkte van de tegels

Keramische tegels zijn echt heel erg sterk en die zul je ook amper kunnen barsten of breken. Een keramische tegel kan op een vierkante meter een gewicht dragen van wel meer dan 900 kilo. Het is dan ook niet voor niets dat een keramische tegel in principe voor het leven lang mee kan gaan. Wat misschien ook wel fijn is om te weten is dat keramische tegels niet schadelijk zijn voor het milieu, ze zijn zelfs volledig recyclebaar.

nadelen keramische tegels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *