Wat kost een badkamer tegelen?

tegels in badkamer

Een badkamer verbouwen is een leuke klus om te doen maar het kost ook een hele hoop geld. Hoeveel geld het kost dat hangt af van wat je wilt en hoe je het af wilt werken. Als je een luxe wilt dan ben je al meer kwijt dan wanneer je het standaard wilt houden. Het kan lastig zijn om een badkamer te ontwerpen en je vraagt jezelf af wat kost een badkamer tegelen, dat hangt van meerdere keuzes af waarmee je te maken gaat krijgen.

Wat kost een badkamer tegelen?

Wat het kost om je badkamer te betegelen hangt van veel dingen af zoals hoe groot je badkamer is, dat is een belangrijke omdat des te groter je badkamer is des te meer er betegelt moet worden. Wat voor tegel je wilt zal ook een deel van de prijs bepalen, sommige stenen zijn dan ook duurder dan andere stenen. Wat het kost om je badkamer te betegelen hangt dus van bepaalde factoren af. Laat je het bijvoorbeeld door iemand doen of ga je zelf aan de slag om de badkamer te betegelen?

kosten badkamer tegelen

Wat voor tegels wil je in de badkamer? 

De tegels die je uitkiest bepalen voor een groot deel de prijs die je gaat betalen voor het betegelen van je badkamer. Als je kiest voor een standaard tegel zul je een stuk minder kwijt zijn dan wanneer je kiest voor een marmeren tegel. Je betaald voor de kwaliteit en materiaal van de tegel die je in de badkamer wilt hebben. 

Hoe groot is je badkamer

Stel je voor dat je een badkamer hebt van 2 bij 2 meter dan betaal je voor die meters die je laat betegelen, maar als jij een badkamer hebt van 5 bij 2 meter dan betaal je daar ook voor die meters. Het hangt er dus vanaf hoe groot jouw badkamer is, des te groter de badkamer is des te meer je ervoor betaald. De badkamer is dan groter dus dan betaal je ook voor meer tegels

soort tegel badkamer

Wil je de hele badkamer betegelen?

Dan is er natuurlijk ook nog de vraag of je de hele badkamer laat betegelen of dat je bijvoorbeeld tot de helft laat betegelen. Als je tot de helft laat betegelen kost dat al minder geld dan wanneer je de hele badkamer laat betegelen. Het nadeel is dan dat je badkamer minder makkelijk schoon kunt maken dan wanneer je de hele badkamer met tegels bedekt.

Hoelang duurt het om de badkamer de betegelen?

De prijs is ook afhankelijk van hoelang het duurt om de badkamer te betegelen. Als je ervoor kiest om een badkamer te laten betegelen dan betaal je ook voor de mensen die het voor je doen. Des te meer uur ze ermee bezig zijn des te meer jij ervoor betaald. Je kunt er natuurlijk ook nog voor kiezen om zelf de tegels te zetten maar dat is wel een klusje waar je niet zomaar aan begint als je er geen ervaring mee hebt.

Badkamer deels betegelen

1 gedachte over “Wat kost een badkamer tegelen?”

  1. Pingback: Je verbouwing financieren: zo doe je dat  - Tegelhoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *