Zelf tegels zetten in je keuken? Houd hier rekening mee

De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in je woning. Het is de ruimte waarin je toch wel veel tijd doorbrengt en het is een van de grotere ruimtes van de benedenverdieping. Dat is althans in een gemiddelde woning het geval.

Mede door bovengenoemde redenen is het belangrijk dat je keuken naar wens is. Je keuken draagt ook nog eens aanzienlijk bij aan de uitstraling van je woning. Het advies is daarom om je keuken helemaal naar wens te maken, indien dat nu niet het geval is. Daarbij kun je voor een compleet nieuwe keuken kiezen, maar je kunt ook voor een renovatie van je keuken gaan. In beide gevallen wil je wellicht zelf tegels zetten in de keuken. Dit kun je prima zelf doen, zolang je maar met onderstaande punten goed rekening houdt.

Investeer in de beste tegels & hulpmiddelen

Tussen de verschillende tegels voor in een keuken zitten grote verschillen. Qua stijl, qua uitstraling en ook qua kwaliteit. Mede daarom is het advies om in de beste tegels te investeren. Ook zou je in de beste hulpmiddelen moeten investeren. Daarvoor ben je bij Bouwmaat sowieso aan het juiste adres.

Je moet de klus goed voorbereiden

Je kunt niet zomaar starten met het vastlijmen van de tegels. Je moet eerst de volgende voorbereidende stappen uitvoeren:

  • Maak een compleet ontwerp en planning. Dit kun je het beste combineren met de voorbereidingen voor de rest van je keuken.
  • Bewerk de ondergrond. Je moet eerst de muur bewerken, voordat je hier tegels op vast kunt lijmen. Zorg dat de ondergrond schoon, droog en volledig vlak is. Mogelijk moet je eerst wat oneffenheden in de muur opvullen.

Je hebt juiste gereedschap nodig

Het advies is dus om in de beste tegels te investeren. Tegelijkertijd is het advies om in het juiste gereedschap te investeren. Kies bijvoorbeeld voor Rubi tegelzettersgereedschap. Dit merk levert pure kwaliteit en is tegen een stootje bestand. Je kunt hier dan ook jarenlang gebruik van maken. Mogelijk kun je ook bij je vrienden en familieleden helpen met het zetten van de tegels in de keuken.


Denk goed over de indeling van de tegels na

Wat voor soort tegels wil je graag in je keuken hebben? Je hebt niet alleen uit veel stijlen de keuze, maar ook uit talloze afmetingen, kleuren en vormen. Maak op dit gebied de juiste keuzes. Daarbij moet je ook alvast over de indeling nadenken. Wil je de tegels in een vast patroon zetten? Of wil je voor een andere indeling gaan? De keuze is aan jou. Denk hier in ieder geval op voorhand goed over na, zodat je het snijverlies kunt minimaliseren.

Denk aan je veiligheid

Een van de beste tips is ook een van de meest logische tips: denk altijd aan je eigen veiligheid. Pas op met het snijden van de tegels, pas op met het zetten van de tegels en hou kinderen uit de keuken. Draag idealiter ook veilige werkkleding en dikke werkhandschoenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *