Zo houd je badkamer fris en schoon

Schoonmaken van de badkamer

Je hebt een bestaande of nieuwe badkamer en die wil je natuurlijk fris en schoonhouden. De bedoeling als jij onder de douche gaat of in bad ligt is dat je er zelf ook schoon van wordt natuurlijk en dat kan enkel in een schone ruimte. Onderhoud tegels badkamer is niet heel moeilijk als je er maar voor zorgt dat je het regelmatig bij houdt anders kun je last krijgen van kalk of zeepresten. Een badkamer schoon maken lijkt misschien een hele klus maar als je het slim aanpakt heb je het er snel opzitten.

Waarom zitten er tegels in een badkamer?

In iedere badkamer zitten tegels, die tegels zitten er met een goede reden en dat is eigenlijk een hele logische. Tegels zijn waterafstotend en dat is in een badkamer wel heel erg makkelijk want het voorkomt bijvoorbeeld schimmel. Een badkamer is meestal vochtig en als dat dan in de muur trekt dan krijg je een schimmel, met tegels is dat onmogelijk. 

Zo houd je tegels schoon

Hoe hou je een badkamer schoon?

Een badkamer schoon maken kan op een hele makkelijke manier, je hoeft er helemaal niet zoveel werk voor te doen als dat je zou denken. Het beste maak je de badkamer schoon met warm water en een sopje erin, met dit sopje kun je alles schoon maken in de hele badkamer. Het onderhoud tegels badkamer is op deze manier heel makkelijk te doen doordat je het goed schoonmaakt en ook goed schoon kunt houden.

Onderhoud tegels badkamer

Het is belangrijk dat je de tegels goed ziet want als er bijvoorbeeld eentje barst of er een stukje af is dan is het belangrijk dat je daar gelijk actie in onderneemt. Stel dat er vocht achter komt dan kun je heel veel schoonmaken maar dan is de kans dat er schimmel achter komt te zitten groot en dat is iets wat je wilt voorkomen. Een schone badkamer is wel zo fris als jij daar jezelf aan het wassen bent.

Schoonhouden van de badkamer

Hoe hou je het bij?

Een badkamer hoef je niet iedere dag schoon te maken, dat zou dan ook wel veel werk worden terwijl dat het niet hoeft te zijn. Als je na het douchen de glasplaat droog maakt voorkom je daarmee dat je druppels krijgt die opdrogen en dat jij je daaraan stoort. Als je zulke dingen al doet dan is de badkamer poetsen iedere dag echt niet nodig al is het natuurlijk niet iets wat niet gedaan mag worden.

Welk schoonmaakmiddel ga je gebruiken?

Welk schoonmaakmiddel je gaat gebruiken dat ligt helemaal aan je eigen voorkeur. Er zijn heel veel soorten en tips die je kunt vinden om je badkamer schoon mee te houden. Misschien heb je ze allemaal al eens geprobeerd maar misschien ben je nog steeds op zoek naar de ultieme tip om bijvoorbeeld kalk tegen te gaan. Van schoonmaakazijn tot chloor kun je gebruiken in de badkamer, waar jij je het beste bij voelt kun je gebruiken om de badkamer fris en schoon te houden.

Badkamer fris houden

1 gedachte over “Zo houd je badkamer fris en schoon”

  1. Pingback: Wat is een keramische tegel? - Tegelhoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *